Náchod v zápase proti Rosicím s bodovým ziskem příliš nepočítal. Rosice suverénně vedou tabulku, letos neztratily ještě ani bod a naposledy prohrály v lize před více než čtyřmi lety. Zápas byl ale překvapivě vyrovnaný. Na úvod předvedla výborný výkon Martina Hrdinová. Porazila 648 kuželek, což je nejlepší letošní výkon náchodské hráčky. Martina jasně porazila na všech čtyřech drahách Nikolu Kunovou. Nedařilo se ale Šárce Majerové, která podobným způsobem podlehla Barboře Janyškové. Po první třetině byl stav nerozhodný 1:1 a na kuželky vedly Rosice o 8 kuželek.

Zápas Katky Majerové proti Natálii Bínové ovlivnila zdravotní indispozice hostující hráčky. Natálie musela být po 60 hodech střídána Naďou Dobešovou. Katka podala kvalitní výkon a obě slavné soupeřky dokázala porazit. Další bod pro družstvo přidala Nina Brožková, když už po třech drahách porazila Annu Štraufovou. Náchod šel překvapivě do vedení, vedl 3:1 o 33 kuželek.

Poslední třetinu začal lépe Náchod, svůj náskok na první dráze navýšil o dalších 20 kuželek. Pak ale hostující hráčky zabraly a po dvou drahách už vedly Rosice o 11 kuželek. Na konci druhé dráhy sáhl Náchod ke střídání, když Elišku Boučkovou nahradila Aneta Cvejnová. Nepříznivý vývoj zápasu proti Aleně Kantnerové sice nezastavila, ale soupeřku alespoň udržela. Velký zápas hrála Nikola Portyšová. I když v polovině zápasu s Lucií Vaverkovou prohrával o 19 kuželek, nakonec zápas otočila a vyhrála o 22 kuželek. Rozhodující byla poslední dráha, kterou Nikola vyhrála 165:135. Po velkém boji Náchod nakonec vyhrál 5:3 o 23 kuželek. Postaral se o překvapení kola a o první porážku Rosic v lize od listopadu 2019.

Majerová Š. – Janyšková                             0:4 (527:591)

Hrdinová – Kunová                                       4:0 (648:592)

Majerová K. – Bínová + Dobešová             2:2 (576:550)

Brožková – Štraufová                                   3:1 (581:566)

Boučková + Cvejnová – Kantnerová         2:2 (568:600)

Portyšová – Vaverková                                3:1 (625:603)

Autor: Tomáš Majer