V posledním domácím zápase přivítal Náchod B nejtěžšího možného soupeře, kterým byly Rosice. Šestinásobný mistr sice už letos jednou v Náchodě prohrál, to ale čelil podstatně silnějšímu soupeři. Tentokrát byl vývoj zápasu jednoznačný. Adéla Víšová držela krok s Annou Štraufovou po tři dráhy, tu čtvrtou ale výrazně prohrála. Simona Koutníková porazila Nikolu Bartoníčkovou už po třech drahácha výkonem 620 kuželek se stala nejlepší hráčkou zápasu. Rosice naplňovaly roli favorita a vedly 2:0 o 95 kuželek.

Ještě jednoznačnější byla druhá třetina. Nedařilo se Daně Adamů a střídající Tereza Kroupová hrála ještě hůře. Barboře Janyškové stačil průměrný výkon na vítězství o více než 100 kuželek. Lucie Slavíková se pokoušela vzdorovat Natálii Bínové. Lucii se podařilo nejlepší hráčku 1. ligy porazit na třetí dráze, to ale na vítězství nestačilo. Po dvou třetinách bylo o vítězství Rosic rozhodnuto. Rosice vedly 4:0 o 235 kuželek a hrozilo, že zápas skončí debaklem.

Pro Náchod v boji o záchranu jsou ale důležité i dílčí body. Za rozhodnutého stavu se tak tvrdě bojovalo o dílčí body. Tereza Bendová první dvě dráhy proti Nadě Dobešové těsně prohrála. Pak se ale Tereza rozehrála k výkonu 173 kuželek na třetí dráze a nakonec rosickou kuželkářskou legendu porazila. Bára Lokvencová taktéž první dráhu s Alenou Kantnerovou prohrála. Další tři dráhy ale těsně vyhrála a nakonec se radovala z vítězství, i když porazila o 6 kuželek méně.

Rosice jednoznačně vyhrály 6:2 o 205 kuželek. Spokojené ale mohou být i náchodské hráčky. Náchodu se podařilo uhrát dva dílčí body, které mohou hrát výraznou roli v boji o záchranu. V posledním zápase v Přerově stačí Náchodu k záchraně uhrát pouze dva dílčí body (tak jako proti Rosicím).

Víšová – Štraufová                                        1:3 (552:574)

Bartoníčková – Koutníková                         1:3 (547:620)

Adamů D. ml. + Kroupová – Janyšková    0:4 (459:563)

Slavíková – Bínová                                       1:3 (559:595)

Bendová – Dobešová                                   2:2 (561:525)

Lokvencová – Kantnerová                           3:1 (548:554)

Autor: Tomáš Majer