Dalším soupeřem Náchoda B byly Smiřice. Úvod vyšel lépe domácím. Aleš Tichý jednoznačně přehrál Radka Urgelu a výkonem 507 kuželek poprvé doma překonal pětistovku. Michal Janeček kladl Mikymu Martincovi větší odpor, ale i on nakonec prohrál. Mikyho výkon se zastavil jen 1 kuželku za výkonem Aleše. Po první třetině vedl Náchod jednoznačně 4:0 o 120 kuželek.

Rozhodnuto ale nebylo. Na dvě pětistovky Náchoda zareagovaly Smiřice stejným způsobem. Vašek Šmída dosáhl rovných 500 kuželek. Bezpečný náskok nad Tomášem Douchou získal už v prvních plných. Jirka Hroneš předvedl výbornou dorážku a výkonem 503 kuželek jednoznačně porazil Dana Majera. Po dvou třetinách byl stav 4:4 a Náchod vedl už jen o 38 kuželek.

Vše bylo otevřené, zvláště když za Smiřice nastoupil druhý hráč z letošního Mistrovství kraje, Martin Kamenický. Náchod potřeboval k celkovému vítězství výhru jednoho z náchodských hráčů. Větší šance se dávaly Jardovi Špicnerovi proti Martinu Ivanovi. Jarda ale první plné prohrál o 19 kuželek. Pak se zlepšil a zápas nakonec otočil.

Jirka Doucha využil slabší formy Martina Kamenického a vyhrál první půlku o 29 kuželek. Ve druhé půli se Martin zlepšil, dotahoval se, ale Jirka vedení udržel. Náchod nakonec porazil Smiřice 12:4 o 86 kuželek. V zápase padly celkem 4 pětistovky, po dvou na každé straně, což se dosud Náchodu v divizním zápase nestalo. Dosavadní maximum byly tři pětistovky.

Tichý – Urgela                                  507:422

Martinec – Janeček                           506:471

Doucha T. – Šmída                            465:500

Majer D. – Hroneš                             456:503

Doucha J. ml. – Kamenický             476:450

Špicner – Ivan                                    456:434

Autor: Tomáš Majer