V posledním zápase sezóny doma proti Dvoru Králové již o nic podstatného nešlo, postup měl již Náchod B zajištěný. V první třetině to dlouho vypadalo na vítězství domácích hráčů. Ještě před poslední dorážkou oba náchodští hráči vedli, nakonec ale oba prohráli. Tomáš Doucha poprvé pokořil pětistovku, dosáhl výkonu rovných 500 kuželek, Honza Janeček ale porazil ještě o 10 kuželek více. Jirka Doucha vedl před poslední dorážkou nad Jirkou Rejlem o 21 kuželek, ani tento náskok mu ale nestačil. Jirka Rejl vyhrál poslední dorážku 108:71 a získal další body pro Dvůr Králové. Po první třetině vedl překvapivě Dvůr Králové 4:0 o 26 kuželek.

Ani Aleši Tichému se příliš nedařilo. I přes zlepšený výkon na druhé dráze ani on na body nedosáhl. Těsné vítězství si připsal Martin Šnytr. Danny Tuček tentokrát podal na své poměry slabší výkon, na jasné vítězství nad Michalem Sirovým to ale stačilo dostatečně. Po dvou třetinách vedl Náchod na kuželky o 29 kuželek, na body ale vedl Dvůr Králové 6:2.

Poslední třetina přinesla dva vyrovnané souboje a dlouho nebylo jasné, zda vyhraje Náchod nebo Dvůr Králové nebo zda zápas skončí nerozhodně. Miky Martinec po většinu zápasu vedl nad Lukášem Blažejem, nakonec byl ale rád za těsné vítězství o 4 kuželky. Velmi vyrovnaný byl zápas mezi Jardou Špicnerem a Petrem Janečkem. Zde nakonec těsné vítězství o 5 kuželek uhrál Petr. Nakonec tedy zápas skončil nerozhodně. Náchod sice porazil o 28 kuželek více, dokázal ale vyhrát pouze ve dvou dvojicích. Ani překvapivá ztráta bodu nemění nic na tom, že sezóna byla velmi úspěšná a Náchod B si vybojoval postup do 3. ligy.

Doucha T. – Janeček J.        500:510

Doucha J. ml. – Rejl              450:466

Tichý – Šnytr                         468:480

Tuček – Sirový                       473:406

Martinec – Blažej                   452:448

Špicner – Janeček P.            471:476

Autor: Tomáš Majer