Náchod B vstoupil do 3. ligy utkáním na drahách dalšího nováčka z Liberce. Tým Lokomotivy Liberec byl ale ze dvou třetin složen ze zkušených hráčů Dynama Liberec, které vloni z 3. ligy sestoupilo. Úvod vyšel Náchodu nadmíru dobře. Tomáš Doucha nasbíral na třech drahách 2,5 bodu a Frantovi Obručovi tak nestačilo ani zlepšení na poslední dráze. Bod pro Náchod přidal i Aleš Tichý. Láďa Wajsar zápas proti Alešovi zdramatizoval pouze na třetí dráze. Náchod vedl po první třetině 2:0 o 15 kuželek.

Kvalitní výkon předvedl Danny Tuček. V zápase proti Vaškovi Vlkovi těžil hlavně z náskoku na prvních dvou drahách. Vašek Vlk v závěru dotahoval, ale Danny udržel vedení o 15 kuželek. Po dlouhé pauze zaviněné zraněním se ke kuželkám vrátil Martin Kovačík. V zápase proti Jirkovi Pachlovi se mu začalo dařit až na poslední dráze, ale to už prohrával 0:3.o 85 kuželek. Po dvou třetinách vedl Náchod na body 3:1, ale na kuželky vedl Liberec o 30 kuželek.

Zápas byl před poslední třetinou otevřený, ale již od druhé dráhy bylo zřejmé, že celkový součet bude mít lepší Liberec. Lukáš Jireš se rozehrál k výbornému výkonu a jako jediný překonal výkonem 603 kuželek šestistovku. Jarda Špicner proti němu neuhrál ani jednu dráhu. Bod pro Náchod ještě mohl zajistit Jirka Doucha. První dráhu Jirka vyhrál lepší dorážkou o 2 kuželky. Druhou a třetí dráhu ale jasně vyhrál Pepa Zejda, takže už před poslední drahou bylo jasné, že Náchod odjede z Liberce s prázdnou. Liberec nakonec vyhrál o 149 kuželek, na body to ale bylo jen 5:3.

Wajsar – Tichý                      1:3 (519:541)

Obruča – Doucha T.              1,5:2,5 (542:535)

Vlk – Tuček                            2:2 (563:578)

Pachl – Kovačík                     3:1 (579:519)

Jireš – Špicner                      4:0 (603:533)

Zejda – Doucha J.                 2:2 (531:482)

Autor: Tomáš Majer

Zanechat odpověd

Vaše emailová adresa nebude publikována.Emailová adresa je vyžadována.