V posledním kole hrál Náchod B ve Svitavách a k postupu potřeboval kromě svého vítězství ještě zaváhání Solnice ve Smiřicích. Vítězství ale bylo tentokrát pro Náchod hodně vzdálené. Miloš Voleský sehrál vyrovnaný zápas proti Jiřímu Hanušovi, ale z těsného vítězství se nakonec radoval domácí hráč. Podobně dopadl i David Stára v zápase proti Kláře Pekařové.

Trochu jednoznačnější byla až třetí dvojice, ve které Jakub Zelinka porazil Jaroslava Dlohošku. Jiří Tesař byl blízko vítězství, ale střídající Milan Novák díky devítce v předposledním hodu vyhrál o 1 kuželku. Na body nedosáhl ani Jiří Doucha, i když pořádně potrápil Jakuba Jirčík. Závěrečný zápas mezi Vlastimilem Krátkým a Jaroslavem Špicnerem již byl jasnou záležitostí domácího hráče, takže Náchod místo potřebného vítězství nakonec dostal kanára.

Zápas byl ale podstatně vyrovnanější, než naznačuje konečný výsledek. Ve 4 ze 6 her měli náchodští hráči zápas slibně rozehraný, ale koncovku vždy zvládli lépe domácí. Postup do divize si vybojovala Solnice, která vyhrála v posledním kole ve Smiřicích 10:6. Na druhém místě s dvoubodovou ztrátou na Solnici skončily Svitavy a třetí místo se stejným počtem bodů jako Svitavy, ale s horším skóre obsadil Náchod. 

Hanuš – Voleský                      473:455

Pekařová – Stára                      455:444

Zelinka – Dlohoška                   447:402

Rus + Novák –  Tesař                437:436

Jirčík – Doucha ml.                  475:466

Krátký – Špicner                      471:427

Autor: Tomáš Majer