Ženy Náchoda B zahájily druhou prvoligovou sezónu na drahách nováčka z Ratíškovic. Zápas to byl důležitý, protože od obou týmů se očekává, že budou bojovat o záchranu. Obě náchodské hráčky sice vyhrály první dráhu, pak se ale více dařilo domácím hráčkám. Dana Adamů po vyhrané první dráze druhou dráhu pokazila a byla vystřídána Lucií Slavíkovou. Ani ta ale neuhrála proti Markétě Hrdličkové žádnou další dráhu a prohrála o 31 kuželek. O stejných 31 kuželek prohrála i Tereza Venclová s Monikou Niklovou. Tereza byla taktéž úspěšná pouze na první dráze. Po první třetině vedly Ratíškovice 2:0 o 62 kuželek.

Druhá třetina přinesla zvrat v zápase. Postarala se o něj hlavně Adéla Víšová. Výkonem rovných 600 kuželek porazila dvojici ratíškovických hráček o 87 kuželek a sama tak zlikvidovala ztrátu z první třetiny. Dařilo se i Andrei Prouzové. Ta ale musela o vítězství nad Hanou Kordulovou bojovat do poslední dráhy. Zvládla to výtečně, poslední drahou 160 kuželek vytáhla celkový výkon na 587 kuželek. Po dvou třetinách bylo veseleji v náchodském týmu. Při skóre 2:2 vedl Náchod o 58 kuželek.

K vítězství potřeboval Náchod udržet celkový náskok a získat ještě výhru od jedné ze dvou náchodských hráček. S udržením celkového náskoku nebyl problém, o vítězství ale musely náchodské hráčky tvrdě bojovat. Po třech drahách obě prohrávaly 1:2. Získat vítězství se nakonec podařilo Veronice Kábrtové, když porazila Hanu Stehlíkovou na poslední dráze hlavně kvůli výborným plným. Tereza Bendová sice prohrála s kvalitně hrající Kateřinou Fryštackou, Náchod ale těsné vítězství udržel a vstoupil do sezóny vítězstvím 5:3 o 45 kuželek.

Hrdličková – Adamů D. + Slavíková           3:1 (565:534)

Niklová – Venclová                                       3:1 (554:523)

Kordulová – Prouzová                                 2:2 (554:587)

Kreuzingerová + Říhová – Víšová              0:4 (513:600)

Stehlíková – Kábrtová                                  2:2 (549:555)

Fryštacká – Bendová                                    3:1 (593:574)

Autor: Tomáš Majer

Zanechat odpověd

Vaše emailová adresa nebude publikována.Emailová adresa je vyžadována.