Soupeřem náchodských žen byl nováček ze Žižkova. Martině Hrdinové se příliš nedařilo a od druhé dráhy výrazně ztrácela na Hedviku Mizerovou. Ani po střídání za Šárku Majerovou nedošlo k žádnému velkému zlepšení, a tak v první dvojici vyhrála domácí hráčka. Více se dařilo Elišce Boučkové. O vítězství nad Kateřinou Katzovou rozhodla už po třech drahách. Ani Žižkovu se příliš nevydařilo střídání a Eliška nakonec nahrála poměrně dost kuželek. Po první třetině vedl Náchod o 35 kuželek, když na body byl stav 1:1.

Ve druhé třetině výborně zahrála Blanka Mašková a nebýt slabší dorážky na třetí dráze, zřejmě by překonala šestistovku. Ninu Brožkovou porazila poměrně jednoznačně. Šanci Náchoda na vítězství udržela Katka Majerová. Vyrovnanou hrou bez jediného újezdu porazila Annu Sailerovou a zůstala jen 8 kuželek za šestistovkou. Po dvou třetinách bylo vše otevřené. Stav byl vyrovnaný nejen na body (2:2), ale i na kuželky.

Třetí bod pro Náchod získala už po třech drahách Aneta Cvejnová v zápase proti Blance Mizerové. Anetě se dařilo hlavně na druhé a třetí dráze, kde překonala 160 kuželek. Výkonem 613 kuželek se stala nejlepší hráčkou zápasu. V poslední dvojici sice Lucie Řehánková přehrála Nikolu Portyšovou, Náchod ale nakonec udržel těsné vedení. Ve vyrovnaném zápase Náchod vyhrál na Žižkově 5:3 o 17 kuželek.

Mizerová H. – Hrdinová + Majerová Š.       2:2 (553:521)

Katzová + Sedláčková – Boučková            0,5:3,5 (489:556)

Mašková – Brožková                                   3:1 (589:531)

Sailerová – Majerová K.                               1:3 (569:592)

Mizerová B. – Cvejnová                                0,5:3,5 (567:613)

Řehánková – Portyšová                               2:2 (598:569)

Autor: Tomáš Majer

Zanechat odpověd

Vaše emailová adresa nebude publikována.Emailová adresa je vyžadována.