Hořice byly v utkání proti Náchodu favoritem, ale Náchodu se podařilo soupeře dokonale zaskočit. Tomáš Adamů získal na prvních dvou drahách náskok 20 kuželek na Martina Bartoníčka. Nakonec ale musel bojovat o vítězství až do posledních hodů a vyhrál díky vydařené poslední dorážce. Aleš Tichý prohrál s Martinem Kamenickým výrazně první dráhu. Pak zabral na druhé dráze, ale konec zápasu mu nevyšel a tak po první třetině byl stav 1:1 a na kuželky vedly Hořice o 14 kuželek.

Druhá třetina byla pro výsledek zápasu rozhodující. Velký zápas sehrál Tonda Hejzlar. Výkonem 615 kuželek se stal nejen nejlepším hráčem zápasu, ale i nejlepším hráčem kola. Tondovi Hejzlarovi se dařila hlavně hra do plných. V dorážce byly ještě rezervy, Tonda měl celkem 9 újezdů. Jeho soupeř Ivan Vondráček byl sice nejlepším hráčem Hořic, přesto to na body nestačilo. Kvalitně zahrál i Tomáš Majer a s přehledem porazil Martina Zvoníčka. Po dvou třetinách vedl překvapivě Náchod 3:1 o 62 kuželek.

Dobře rozehraný zápas již Náchod dovedl do vítězného konce. David Stára se sice rozehrával pomaleji, první dráhu s Radkem Košťálem prohrál, na dalších třech drahách ale vyhrál. Honza Adamů měl zápas rozjetý na šestistovku, ale poslední dráhu pokazil. To už ale bylo o vítězství Náchoda rozhodnuto. Náchod vyhrál v Hořicích 7:1 o 76 kuželek a potvrdil, že letos se mu daří podstatně lépe venku než doma. Z 18 bodů získal Náchod doma pouze 6 bodů a z venku přivezl 12 bodů.

Bartoníček – Adamů T.              2:2 (551:554)

Kamenický – Tichý                   2:2 (549:532)

Zvoníček – Majer                      1:3 (541:584)

Vondráček – Hejzlar                 2:2 (582:615)

Košťál – Stára                          1:3 (542:545)

Nálevka – Adamů J.                 2:2 (555:566)

Autor: Tomáš Majer