Dalším soupeřem náchodských žen byl tým Jičína, který bojuje o záchranu a je zatím v lize na posledním dvanáctém místě. Náchod je ještě ve hře o třetí místo, takže oběma týmům šlo v derby o hodně. Zajímavé také je, že náchodské hráčky Martina Hrdinová a Nikola Portyšová pocházejí z Jičína. Na druhé straně Denisa Kroupová v minulosti hrála za Náchod.

Úvod zápasu vyšel lépe Jičínu. Denisa Kroupová i Dana Viková po první šedesátce nad svými soupeřkami vedly. Pak se jim ale přestalo dařit a náchodské hráčky naopak zabraly. Jak Šárce Majerové tak i Martině Hrdinové se podařilo zápas otočit ve svůj prospěch. Po první třetině Náchod vedl 2:0 o 41 kuželek.

Lucie Moravcová neponechala nic náhodě a bod za vítězství nad Michaelou Nožičkovou získala již po třech drahách. Univerzální náhradnice Dana Adamů, která střídavě pomáhá ženskému áčku i béčku tentokrát neměla svůj den a s Lenkou Vávrovou vysoko prohrála. Náchod tak po dvou třetinách vedl 3.1, ale na kuželky to už bylo jen o 10.

V poslední třetině již Náchod žádné drama nepřipustil. Nikola Portyšová i Aneta Cvejnová porazily své jičínské soupeřky již po třech drahách a potvrdily tak vítězství Náchoda v Jičíně v poměru 7:1. Rozdíl v kuželkách mezi oběma týmy se nakonec vyšplhal na 107. Náchod je tak stále ve hře o třetí místo, na kterém je zatím Blansko s dvoubodovým náskokem.

Kroupová – Majerová Š.          1:3 (527:545)

Viková – Hrdinová                    2:2 (531:554)

Nožičková – Moravcová           1:3 (525:543)

Vávrová – Adamů                     3:1 (537:488)

Říhová – Portyšová                  1:3 (497:531)

Šedivá – Cvejnová                    0:4 (499:562)

Autor: Tomáš Majer