Svitavské béčko bylo Náchodu důstojným soupeřem a dokázalo potrápit favorita více než svitavské áčko. V úvodu Franta Hejna zdolal Michala Dvořáčka hlavně díky lepším plným. Tomáš Štol získal rozhodující náskok nad Martinem Hanušem v první dorážce, kterou zahájil špičkově. Po 5 hodech už měl shozeno 36 kuželek, zatímco Martin ještě nedokončil první devítku. Na konci druhé dorážky Martin Hanuš dotahoval, ale 4 kuželky mu na Tomáše Štola chyběly. Jako se později ukázalo, šlo o souboj nejlepších hráčů obou družstev. Při stavu 2:2 měl Náchod náskok 19 kuželek.

Druhá třetina přinesla jen průměrné výkony, ale oba zápasy byly vyrovnané a bojovalo se o každou kuželku. Těžším soupeřem pro Gábinu Rusovou než Jirka Tesař byl časový limit. Jirka Tesař lépe hospodařil s časem, už měl dohráno a sledoval, zda Gábina zvládne porazit za půl minuty na 3 hody 9 kuželek a porazit ho tak o kuželku. Gábina trefila pětku od roha, pak 1 kuželku a asi by posledním hodem dala párek, ale časový limit byl neúprosný a poslední hod byl již po limitu. Časový limit nestihl ani Honza Vaculík, ale ten zvládl vyhrát i na 99 hodů. Miloši Voleskému opět nešla dorážka, nahrál jen 54 kuželek s 9 újezdy. Před poslední dorážkou se raději nechal vystřídat Danou Adamů a dala naprosto stejné číslo 54 kuželek, ale jen s jedním újezdem. Po dvou třetinách byl stav 4:4 a Náchod vedl jen o 6 kuželek.

Náchodští dotahováci David Stára a Jirka Doucha nebyli zrovna v nejlepší formě, ale nějak k vítězství doklopýtali. Petru Rusovi se začalo dařit až po výměně drah, ale to už měl na Davida Stáru velkou ztrátu. Honza Zelinka držel krok s Jirkou Douchou v plných, ale v dorážce výrazně ztrácel. Náchod utrpěl povinné vítězství nad Svitavami B, a pokud vyhraje i za týden proti Hradci B, může slavit postup do divize.

Hejna – Dvořáček                                 448:425

Hanuš – Štol                                        463:467

Voleský + Adamů D. – Vaculík             412:427

Tesař – Rusová                                    431:429

Stára – Rus P.                                     425:418

Doucha ml. – Zelinka                           444:403

Autor: Tomáš Majer