Kuželkáři Přelouče potřebovali na doléčení svých zdravotních problémů o 3 dny více, takže zápas mezi Náchodem a Přeloučí se odehrál místo v pátek až v pondělí. Náchod měl sice za sebou dvě domácí vítězství s kanárem, ale čekal je neoblíbený soupeř, se kterým prohráli 6 posledních zápasů.

Na úvod Náchod nasadil dorosteneckou dvojici Mikuláš Martinec, Lukáš Bajer. Přeloučtí hráči jim ale byli vyrovnaným soupeřem. Mikuláš Martinec vedl po první dráze nad Pavlem Kličkou jen o kuželku. Na druhé dráze ale hodil 243 a nakonec jasně vyhrál. Lukáš Bajer nakonec na kvalitní výkon Tomáše Sukdoláka nestačil. Po první třetině byl stav 2:2 a 17 kuželek pro Náchod a bylo jasné, že tentokrát klec na kanára nebude potřeba.

David Sukdolák měl výborné plné, ale k plným 328 přidal dorážku jen 107 se 14 újezdy. Jiří Doucha sice zaostával v plných, ale dorážku měl podstatně lepší a díky ní vyhrál. Tomáš Jarolím bojoval nejen s kuželkami, ale i s bolavými zády a krátce po výměně drah se nechal vystřídat Josefem Sumochelem. Tomu to vůbec nešlo, takže Jiřímu Tesařovi stačil i slabší výkon na jasné vítězství. Náchod vedl po dvou třetinách 6:2 o 89 kuželek.

Zdravotní problémy v týmu hostí pokračovali i v poslední třetině. Karel Lang svůj boj s bolavými zády vzdal po 47. hodu, když měl nahráno 180 kuželek. Zajímavý souboj přineslo utkání mezi Jaroslavem Špicnerem a Petrem Zemanem. Zeman sice vedl po 10 hodech o 22, ale nakonec se z vítězství radoval Špicner. Náchod tak porazil Přelouč jednoznačně 14:2, ale výsledek byl hodně ovlivněn zdravotními problémy v týmu hostí. Bez těchto problémů by Přelouč byla Náchodu důstojnějším soupeřem a vítězství Náchoda by nebylo vůbec jisté. 

Martinec – Klička                     455:413

Bajer – Sukdolák T.                 430:455

Tesař – Jarolím + Suchomel   413:360

Doucha ml. – Sukdolák D.       454:435

Voleský – Lang                         438:180

Špicner – Zeman                      470:425

Autor: Tomáš Majer