Náchod B nastoupil do domácího utkání proti Hazlovu s odhodláním potvrdit kvalitní výkony z venku. Zápas ale začal drtivým náporem Hazlova. Již po třech drahách bylo jasné, že stav po první třetině bude 0:2. Milena Mankovecká ani Denisa Kovačovičová neuhrály na prvních třech drahách ani bod. Poslední dráhu sice náchodské hráčky vyhrály, přesto hazlovské hráčky získaly poměrně vysoký náskok. Lucie Vrbatová i Tereza Bendová po výborných výkonech překonaly hranici 580 kuželek a získaly pro Hazlov vedení 2:0 o 114 kuželek.

Roli favorita začal Náchod naplňovat až ve druhé třetině. Denisa Nálevková i Barbora Lokvencová porazily své soupeřky již po třech drahách a snížily ztrátu o 76 kuželek. Poslední dráhu ale vyhrály hostující hráčky a Marta Kořanová porazila Barboru Lokvencovou tak výrazně, že na kuželky vyhrála, i když na body prohrála. Po dvou třetinách byl sice stav 2:2, ale na kuželky vedl Hazlov o 64.

Naděje na zvrat v utkání trvaly pouze jednu dráhu. Lucie Slavíková i Adéla Víšová své soupeřky porazily a snížily ztrátu na 40 kuželek. To ale bylo ze strany Náchoda vše. Karoline Utikalová a Linda Lidman se rozehrály k výborným výkonům, zatímco domácí hráčky se neskutečně trápily. Za tři dráhy dokázal Hazlov navýšit náskok ze 40 na 207 kuželek.

Utkání skončilo překvapivým debaklem vedoucího týmu tabulky v poměru 2:6 o 207 kuželek. Náchod zahrál ještě húře než minule proti Jablonci a podruhé za sebou prohrál doma. Díky dobrým výsledkům z venkovních zápasů ale udržel první místo. Hazlov předvedl v Náchodě výborný výkon, se kterým by nebyl bez šance ani proti náchodskému áčku.

Mankovecká – Vrbatová                  1:3 (538:589)

Kovačovičová – Bendová                1:3 (523:586)

Nálevková – Kotalová                       3:1 (557:493)

Lokvencová – Kořanová                  3:1 (533:547)

Slavíková – Utikalová                       1:3 (485:532)

Víšová + Dušková – Lidman            1:3 (494:590)

Autor: Tomáš Majer