Zimní část sezóny zahájily náchodské ženy domácím utkáním proti Konstruktivě. Soupeř je ve druhé polovině tabulky, takže se čekalo jasné vítězství Náchoda. Přišlo ale nečekané drama. Šárka Majerová zahrála pěkný výkon 557 kuželek, ale na Janu Čihákovu to o 10 kuželek nestačilo. Jak se později ukázalo, šlo o souboj nejlepších hráček obou družstev. Martina Hrdinová tentokrát zahrála pod své možnosti, ale těsné vítězství nad Marií Chlumskou vydřela. Po první třetině byl stav nerozhodný 1:1 a o 5 kuželek vedla Konstruktiva.

Náchod to ve druhé třetině neměl vůbec jednoduché. Již po třiceti hodech prohrával celkem o 68 kuželek. Lucie Moravcová prohrála první dráhu s Petrou Najmanovou o 20 kuželek. Pak ale zabrala a na dalších třech drahách získala 2,5 bodu. Vyhrála i přes nižší celkový součet. Nina Brožková po dorážce hrůzy (25 kuželek s 5 újezdy) přenechala svůj post Renatě Šimůnkové. Ta zabrala, uvedla se drahou 158 kuželek, ale pokazila poslední dorážku a nakonec ji na Terezu Chlumskou chybělo 10 kuželek. Po dvou třetinách favorit prohrával o 24 kuželky, když na body byl stav 2:2.

Drama pokračovalo i v poslední třetině, do které za Náchod nastoupily Aneta Cvejnová a po delší době Nikola Portyšová. Náchodské hráčky začaly lépe, obě vyhrály první dráhu a otočily celkový součet ve prospěch Náchoda. V dalším průběhu ale hostující hráčky Kateřina Kotoučová a Martina Starecki zabraly a najednou měla Konstruktiva před poslední dorážkou náskok 20 kuželek. Závěr zvládly lépe domácí hráčky a utkání, které mělo skončit povinným vítězstvím, nakonec vyhrály po velkém boji o jedinou kuželku. 

Majerová Š. – Čiháková                                    1:3 (557:567)

Hrdinová – Chlumská M.                                 3:1 (539:534)

Moravcová – Najmanová                                  2,5:1,5 (514:523)

Brožková + Šimůnková – Chlumská T.           2:2 (517:527)

Cvejnová – Kotoučová                                    2:2 (547:536)

Portyšová – Starecki                                       3:1 (551:537)

Autor: Tomáš Majer