Jarní část sezóny zahájily náchodské ženy domácím zápasem proti Rokycanům. Náchod byl v zápase favoritem, ale Rokycany se představily v dobré formě a byly domácím zdatným soupeřem. Na úvod nastoupila za Rokycany Linda Lidman, která své kvality v Náchodě prokázala už na podzim v dresu Hazlova proti náchodskému béčku. Eliška Boučková s ní svedla vyrovnaný zápas, byla blízko k vítězství, ale nakonec prohrála o 5 kuželek. Martina Hrdinová proti Štěpánce Vytiskově těžila z náskoku na první dráze. Martina kvalitním výkonem neúspěšně atakovala šestistovku, ale v kuželkách nad kvalitně hrající soupeřkou vyhrála jen o 14. Po první třetině nebylo nic rozhodnuto, při stavu 1:1 vedl Náchod o 9 kuželek.

I ve druhé třetině pokračoval urputný boj o každou kuželku. Kateřina Majerová sice proti Veronice Horkové prohrála první dvě dráhy, nakonec ale bod pro družstvo vybojovala. Nina Brožková nestačila na kvalitně hrající Lenku Findejsovou, a tak byl stav po dvou třetinách naprosto vyrovnaný. Na body to bylo 2:2 a na kuželky vedly Rokycany o 1 kuželku.

V poslední třetině to zpočátku vypadalo na rokycanské překvapení. Obě hostující hráčky vyhrály první dráhu. Aneta Cvejnová se od druhé dráhy rozehrála k výbornému výkonu. Druhou dráhu proti Michaele Provazníkové sice ještě ztratila, ale další dvě dráhy s přehledem vyhrála a její výkon se zastavil na čísle 596. Solidním výkonem přispěla i Nikola Portyšová, která nakonec udolala Terezii Krákorovou. Náchod tak nakonec vybojoval těsné vítězství nad kvalitním soupeřem 6:2 o 32 kuželek. Rokycany donutily Náchod zahrát nejlepší výkon kola.

Boučková – Lidman                         2:2 (564:569)

Hrdinová – Vytisková                       3:1 (597:583)

Majerová K. – Horková                     2:2 (540:524)

Brožková – Findejsová                    1:3 (533:559)

Cvejnová – Provazníková                2:2 (596:572)

Portyšová – Krákorová                    2:2 (567:558)

Autor: Tomáš Majer