První domácí ligový zápas po postupu z divize odehrál Náchod B. Soupeřem mu byla Kutná Hora. Aleš Tichý začal proti Jiřímu Barborovi špatně, první dráhu vysoko prohrál. Od druhé dráhy se Aleš výrazně zlepšil a nakonec zápas otočil. Dan Majer si vytvořil náskok nad Vladimírem Holým na druhé dráze. Na třetí dráze měl možnost soupeře dorazit, ale ujel na existenci a prohrál dráhu o 1 kuželku. Dan tak musel vyhrát na čtvrté dráze a to se mu podařilo. Po první třetině Náchod vedl 2:0 o 49 kuželek.

Tomáš Doucha měl první dráhu proti Danielu Brejchovi již téměř vyhranou, ale nakonec jen remizoval. Druhou dráhu jasně vyhrál Daniel. Tomáš se ale od třetí dráhy výrazně zlepšil a nakonec vyhrál 2,5:1,5, když na kuželky prohrál o 19. Tomášovi se letos již podruhé podařilo porazit soupeře na body při nižším celkovém výkonu. Danny Tuček sice prohrál první dráhu s Vojtou Kaucnerem. Nakonec ale jasně vyhrál a stanovil vedení Náchoda 4:0 o 72 kuželek. Náchod tak měl jistotu, že neprohraje a měl také slušné vyhlídky na celkové vítězství.

V závěru se již žádné drama nekonalo a Náchod v pohodě náskok v celkovém součtu udržel. Mikymu Martincovi stačil i slabší výkon na přesvědčivé vítězství nad Petrem Dusem. Jarda Špicner vedl v polovině nad Michalem Hrčkulákem 2:0 o 20 kuželek. Nakonec ale vyhrál Michal o 2 kuželky a odvrátil tak hrozícího kanára. Náchod získal první body do ligové tabulky, když porazil Kutnou Horu 7:1 o 93 kuželek. Skóre je zdánlivě jednoznačné, ale Náchod musel téměř ve všech dvojicích o body tvrdě bojovat.

Tichý – Barbora                    3:1 (567:553)

Majer D. – Holý                      2,5:1,5 (575:540)

Doucha T.  –   Brejcha          2,5:1,5 (548:567)

Tuček – Kaucner                   3:1 (572:530)

Martinec – Dus                      3:1 (532:509)

Špicner – Hrčkulák               2:2 (570:572)

Autor: Tomáš Majer

Zanechat odpověd

Vaše emailová adresa nebude publikována.Emailová adresa je vyžadována.