V prvním zápase sezóny hrál Náchod proti Rokytnici nad Jizerou, která ale nastoupila se 4 náhradníky. Dle sestavy byl Náchod favoritem, ale osud zápasu byl jiný. Antonín Hejzlar vyhrál první dráhu proti Radku Novákovi, ale zbývající tři dráhy těsně prohrál. Bod tak bral Novák, i když Hejzlar porazil více kuželek. Ve druhé dvojici to dlouho vypadalo na vítězství Aleše Tichého. Poslední dráhu ale podstatně lépe zahrál Petr Janouch, a tak po první třetině překvapivě vedla Rokytnice 2:0 o 5 kuželek.

Prostřední třetina přinesla oboustranně podprůměrné výkony nehodné 3.ligy. Výkon 492 kuželek stačil Ladislavu Mikoláškovi k vítězství nad Martinem Kovačíkem. První a bohužel i poslední bod pro Náchod vybojoval Tomáš Majer proti Pavlu Hanoutovi. Ze čtyř rokytnických náhradníků hned tři získali bod pro družstvo. Na kuželky ale vedl Náchod o 3, takže vše bylo stále otevřené.

V poslední třetině se smolný osud Náchoda naplnil. Náchodští bratři Adamů začali lépe, oba vyhráli první dráhu. Tomáš ale pokazil druhou dráhu a Slabomír Trepera získal rozhodující náskok. Jan Adamů vedl v polovině zápasu nad Milanem Valáškem o 20 kuželek, ale druhou polovinu zvládl podstatně lépe rokytnický hráč. Náchod nakonec prohrál s Rokytnicí 1:7 o 42 kuželek. Byl to zápas, ve kterém se pokazilo vše, co se mohlo pokazit, ale i takové zápasy kuželky přinášejí. V dalším zápase to může být jen lepší.

 

Hejzlar – Novák                             1:3 (531:522)

Tichý – Janouch                            2:2 (539:553)

Kovačík – Mikolášek                    2:2 (488:492)

Majer T. – Hanout                          2,5:1,5 (501:489)

Adamů T. – Trepera                      2:2 (550:567)

Adamů J. – Valášek                      2:2 (552:580)

Autor: Tomáš Majer