V prvním domácím zápase nové sezóny přivítal Náchod druhého nováčka z Teplic. Zápas přinesl kvalitní výkony na obou stranách a drama až do posledních hodů. Martin Hanuš sehrál vyrovnaný zápas proti Janu Hybšovi. Poslední dorážku ale podstatně lépe zahrál hostující hráč, a to znamenalo první bod pro Teplice. Oba soupeři překonali hranici 600 kuželek. Franta Hejna zahájil proti Petrovi Fabianovi velkolepě, na první dráze měl 165 kuželek. V dalším průběhu Franta ale spíše ztrácel a nakonec mu na soupeře chyběla jediná kuželka. Po první třetině šly Teplice do vedení 2:0 o 20 kuželek.

První bod pro Náchod získal Tomáš Majer. Rozhodl o něm ve druhé polovině, ve které porazil 317 kuželek. Zápas Tomáše Majera proti Janu Salajkovi byl zpočátku vyrovnaný, ale nakonec jasně vyhrál Tomáš. Denis Hofman byl blízko k vítězství nad Janem Filipem. Stačilo mu dorazit na poslední dráze existenci. Denis neuspěl a získal jen 1,5 bodu, i když porazil o 4 kuželky více, Náchod tak vedl o 51 kuželek, ale na body vedly pro změnu Teplice 3:1. Zápas byl tak stále otevřený a oba týmy měly přibližně stejné šance na vítězství.

Výborný výkon předvedl Láďa Beránek. Porazil 628 kuželek bez jediného újezdu a nenechal Alexandru Trpišovskému ani jednu dráhu, přestože ten také překonal hranici 600 kuželek. Již po třech drahách tak bylo jisté, že Náchod neprohraje. Láďa Beránek získal bod pro družstvo a rozdíl v kuželkách byl dostatečně vysoký.

O tom, zda to bude remíza nebo vítězství Náchoda rozhodoval zápas mezi Honzou Adamů a Josefem Šálkem. Zápas byl plný zvratů. Po nevydařené první dráze se Honza výrazně zlepšil a vypadalo to, že vyhraje. Od třetí dráhy hrál ale lépe Josef Šálek. Honza musel vyhrát poslední dráhu, po plných ale prohrával o 18 kuželek. Nakonec rozhodoval až poslední Honzův hod, kdy musel porazit 2 kuželky. Podařilo se a Honza vyhrál o 1 kuželku poslední dráhu. V celkovém součtu tak Náchod porazil Teplice 5:3 o 91 kuželek. Teplicím k remíze chyběla jediná kuželka.

Hanuš – Hybš                        1:3 (602:621)

Hejna – Fabian                       2:2 (594:595)

Hofman – Filip                       1,5:2,5 (547:543)

Majer T. – Salajka                  3:1 (598:531)

Beránek – Trpišovský          4:0 (628:602)

Adamů J. – Šálek                  2:2 (592:579)

Autor: Tomáš Majer

Zanechat odpověd

Vaše emailová adresa nebude publikována.Emailová adresa je vyžadována.