Po neúspěšném zápase proti Jablonci se ženy Náchoda B představily na Žižkově. V utkání druhého s prvním šlo Náchodu o udržení vedoucí pozice. První bod pro Náchod získala Karolína Kovaříková. K výhře nad Blankou Mizerovou jí stačily tři dráhy. První dvě těsně vyhrála a na třetí remizovala. Denisa Kovačovičová zahájila drahou 160 kuželek, na druhé ale dala jen 113 kuželek. Nakonec jí na Irini Sedláčkovou chybělo 5 kuželek. Po první třetině měl Náchod mírný náskok 13 kuželek, když na body to bylo 1:1.

Druhá třetina přinesla dva vyrovnané souboje. Denisa Nálevková porazila Kateřinu Katzovou díky větší vyrovnanosti. Eliška Boučková porazila Lenku Boštickou na první dráze o 1 kuželku. Pak se ale soupeřka zlepšila a Eliška na dalších drahách vyšla naprázdno. Po dvou třetinách byly šance na vítězství u obou družstev vyrovnané. Při stavu 2:2 vedl Náchod o 3 kuželky.

V poslední třetině se rozhořel kvalitní a vyrovnaný boj. Všechny čtyři hráčky na první dráze překonaly hranici 150 kuželek. Po druhé dráze ale bylo po boji. Adéla Víšová s Helenou Mervartovou pokračovaly v kvalitních, i když trochu nižších výkonech. Blanka Mašková a Lucie Řehánková ale slevily hodně a 60 hodů před koncem Náchod vedl už o 63 kuželek. Po třech drahách bylo rozhodnuto definitivně, když obě náchodské hráčky získaly třetí bod. Poslední dráha už náchodským hráčkám tolik nevyšla, přesto z toho byly dva nejlepší výkony zápasu. Helena Mervartová měla v ruce šestistovku, ale přišla o ní 3 újezdy v poslední dorážce. Po důležitém vítězství na Žižkově vede Náchod 2. ligu již o 3 body.

Mizerová – Kovaříková                         0,5:3,5 (507:525)

Sedláčková – Kovačovičová                2:2 (553:548)

Katzová – Nálevková                            2:2 (537:548)

Boštická – Boučková                          3:1 (551:530)

Mašková – Víšová                                1:3 (534:569)

Řehánková – Mervartová                     0:4 (548:596)

Autor: Tomáš Majer