V posledním kole nastoupil Náchod už jako jistý postupující na drahách hradeckého áčka. Dorostenci dostali volno, protože o víkendu mají finále dorostenecké ligy a tak na úvod nastoupili Jarda Dlohoška s Milošem Voleským. Oba začali ve velkém stylu a po plných už vedl Náchod o 45 kuželek. Pak ale začala dorážka a to byl problém. Hlavně pro Miloše Voleského, který po plných 163 kuželek dal dorážku neuvěřitelných 29 kuželek s 13 újezdy. Po výměně drah ožil dosud slabě hrající Filip Ivan a zlepšenou hrou jasně porazil Miloše Voleského, kterého během druhých plných vystřídal Mirek Tomeš. Bod pro Hradec přidal i Martin Šolc, kterému k vítězství stačilo lehce přelézt 400 kuželek. Hradec vedl 4:0 o 34 kuželek.

V prostřední části se nejvíce dařilo Lukáši Vadlejchovi. Jirka Tesař s ním držel krok jen v prvních plných. Výkonem 474 kuželek se Lukáš Vadlejch stal nejlepším hráčem zápasu. Naději na vítězství pro Náchod udržela Dana Adamů, když si poradila s Petrem Skutilem hlavně díky lepší dorážce. Hradec vedl 6:2 o 57 kuželek, takže náchodští dotahováci potřebovali k vítězství vyhrát každý o 30 kuželek.

Svých 30 kuželek uhrál David Stára už v první polovině. Další ztrátu už ale Martin Holý zlepšeným výkonem na druhé dráze nepřipustil. Jirka Doucha sehrál proti Petru Víškovi vyrovnaný zápas, ve kterém se bojovalo o každou kuželku. V polovině druhé dorážky to už vypadalo na vítězství Jirky Douchy, ale koncovku zvládl lépe o 3 kuželky Petr Víšek. Hradec tak Náchodu na cestu do divize přidal porážku 12:4 o 30 kuželek.

 Šolc – Dlohoška           402:397

Ivan – Voleský              437:408

Skutil – Adamů D.        422:439

Vadlejch – Tesař          474:434

Víšek – Doucha ml.      445:442

Holý – Stára                 433:463

Autor: Tomáš Majer