V prvním zápase nové sezóny se Náchod B představil na drahách Hradce. Tesař sice prohrál s Pardubským první plné o 20 kuželek, ale nakonec byl blíže k vítězství. Nepohlídal si ale čas a posledním hodem sice trefil 1 kuželku, ale již po čase. Pardubský nabídnutou šanci využil a devítkou v posledním hodu stanovil remízu.

Drábek, který vynechal celou minulou sezónu, se na hradeckých drahách dostatečně vyřádil. Machače jasně porazil hlavně v dorážce. Po první třetině tak vedl Náchod 3:1 o 61 kuželku.

Prostřední část přinesla dva zápasy, které v obou případech vyhráli hráči, kteří téměř celý zápas prohrávali. Dorostenec Stára se uvedl dvěmi devítkami, pak ale ostřeloval hlavně fanky a tvrdého roha a Martin Šolc si přesnou hrou vybudoval náskok 21 kuželek. Po výměně drah ale jakoby se vyměnili i hráči a Stára nakonec s přehledem vyhrál. Voleský sváděl s Prokopem boj o každou kuželku. Stále měl trochu navrch Voleský až do poslední dorážky, která vyšla lépe Prokopovi a tím Prokop vyhrál i celý zápas. Stav 5:3 a vedení o 64 kuželek dával Náchodu velkou šanci na vítězství.

Glazunov a Gütler ale začali valit do svých soupeřů jednu devítku za druhou a po prvních plných Hradec ztrácel už jen 22 kuželek. Doucha ale Glazunova v dorážce udržel a po výměně drah se Glazunovovi přestalo dařit a Doucha otočil zápas ve svůj prospěch. Tomeš již dále proti Gütlerovi neztrácel a tak náskok Náchoda se nakonec zastavil na 58 kuželkách. Náchod B se raduje z vítězství venku po více než dvou letech. Vloni v divizi i předloni ve 3. lize nezískal Náchod B venku ani bod.

Pardubský – Tesař                   415:415

Machač – Drábek                      398:459

Šolc – Stára                              417:429

Prokop – Voleský                     440:431

Glazunov – Doucha ml.           434:445

Gütler – Tomeš                         458:439

Autor: Tomáš Majer